Ce rol are muzica populara

Ce rol are muzica populara

Pentru a ne da seama cat de importanta este muzica populara in viata noastra, trebuie sa ne gandim doar la cat de bine ne simtim atunci cand o cantam sau o dansam. Ea are darul de a descreti fruntile si de a apropia oamenii si la propriu si la figurat.

In urma studiilor, s-a demonstrat ca intregul nostru corp participa la trairile unei melodii emotionale si, in acest fel, ne eliberam de energiile negative, la fel cum se intampla in cazul unei sedinte de yoga.

Muzica populara duce distractia la maxim

Pentru a intelege mai bine ce rol are muzica populara, ganditi-va cum ar arata o nunta traditionala fara horele si sarbele pe care se danseaza si se creeaza atmosfera de peterecere. Cred ca deja va imaginati cat de plictisitor si neplacut ar fi. Cu siguranta, oamenii ar discuta intre ei diverse lucruri pana s-ar plictisi unii de altii si, in cele din urma, vor vrea sa mearga acasa pentru ca, eventual, chiar incepe sa le vina somn. Muzica populara este sufletul unei petreceri, indiferent care este categoria de varsta din care fac parte invitatii. Uneori exista o idee preconceputa ca cei mai in varsta prefera muzica populara, iar tinerii muzica usoara, dar acest lucru este total eronat si va veti da seama doar daca aruncati o privire pe ringul de dans si veti vedea cu cat entuziasm danseaza si cei care abia invata primii pasi la sarba.

De asemenea, este adevarat ca muzica populara nu se asculta doar la petreceri, ci se poate asculta si acasa, fara sa fie vorba de niciun eveniment ci, pur si simplu, cand veniti de la serviciu si vreti sa va destindeti putin si sa va relaxati. Atunci puteti sa ascultati o balada populara sau o doina si va veti recapata starea de spirit pozitiva.

Puterea unei muzici de calitate

Muzica populara este si o emblema nationala, care are puterea sa trezeasca patriotismul fiecarui roman si sa il faca sa fie mandru ca apartine acestui popor, iar melodiile ne spun parca istoria acestui neam si ne confirma traditiile si obiceiurile.
In general, pentru fiecare moment important al vietii si pentru fiecare obicei exista melodii care sa le puna in valoare si sa le incarce emotional. De exemplu, atunci cand se pune voalul in parul miresii, in zona Olteniei si in Muntenia se canta melodia “Ia-ti mireasa ziua buna”. De cele mai multe ori, acest cantec incarca atat de mult din punct de vedere emotional momentul, incat foarte multa lume plange si pentru o fractiune de timp se transforma totul in ceva trist. Ei bine, acesta este rolul si puterea pe care o are muzica populara, de a va purta prin mai multe stari de spirit intr-un timp foarte scurt, adica va face sa treceti de la bucurie la tristete, si invers, intr-un minut.

About Scuty Catalin

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.