Muzica Ardeleneasca

Cu ce ne atrage Ardealul si muzica ardeleneasca

Daca sunteti un mare pasionat de calatorii, trebuie sa stiti ca tinutul Ardealului este inca unul incarcat de mister si plin de locuri foarte frumoase. Aceasta regiune istorica isi pastreaza poate cele mai multe dintre traditiile stravechi, atat prin obiceiurile de sarbatori sau bunatatile pregatite pentru aceste ocazii, cat si prin muzica populara ardeleneasca, care exprima foarte clar dorul de tinuturile parintesti si de patrie.

Alaturi de un pahar de palinca, muzica ardeleneasa va va readuce in minte multe dintre faptele de vitejie ale romanilor sau intamplari din copilarie, de fiecare data cand o veti asculta, iar sentimentul va fi mult mai profund daca veti face acest lucru savurand un paharel cu palinca, facuta din fructe si dupa niste retete numai de ardeleni stiute.Si de aceasta data solistul de muzica populara Ionut Sarbu ne incata sufletele cu deosebitele cantece ardelenesti cantate cu multa patima si dor.

Sa ne tratam cu muzica ardeleneasca

Muzica populara ardeleneasca este considerata ca un fel de leac miraculos pentru toti cei care sunt plecati din tara, din diverse motive. Muzica ardeleneasca ii face sa mai uite de dorul de parinti si de locurile natale, ajutandu-i sa se simta, macar cu sufletul, mai aproape de acestia.

Cu ajutorul unor versuri patrunzatoare, frumoasele melodii de muzica populara ardeleneasca ii plimba pe cei care le asculta, cu ajutorul gandului, prin locurile pe unde au copilarit, si nu de putine ori lacrimile completeaza perfect starea indusa de acestea. Cu siguranta, nu exista prea multe persoane care sa nu isi doreasca sa mai traiasca macar o data anii copilariei, in care nu erau atat de multe griji si probleme, iar parintii se ocupau de tot ce aveau nevoie.

Ce copii eram odata

Foarte multi dintre cei care asculta frecvent muzica ardeleneasca sunt de parere ca aceste melodii ii fac sa se redescopere, amintindu-si totodata de cat de simple erau lucrurile in copilarie, si cat de mult erau respectate traditiile si obiceiurile. In ziua de astazi, pentru foarte multi tineri, aceste lucruri nu mai inseamna mare lucru, iar pentru cei care le-au trait, dar timpul i-a schimbat, muzica populara ardeleneasca va reprezenta intotdeauna o punte permanenta intre trecut si prezent.

Cu toate ca, in general, muzica populara de la noi din tara este foarte frumoasa, muzica ardeleneasca este singura care descrie cel mai bine vremurile care au trecut. Alaturi de doine, muzica populara ardeleneasca ne contureaza in minte acele vremuri si locuri care ocupa un loc aparte in sufletul oricarui ascultator.

Nimic nu se poate compara cu felul in care acest gen de muzica ii poate aduce pe cei care o asculta, alaturi de parinti sau de satul natal, in cazul in care acestia se afla departe, sau cu felul in care unele melodii exprima faptele de vitejie ale bravilor soldati romani.

About Scuty Catalin

No Comments

Be the first to start a conversation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.